به گزارش روابط عمومی اتحادیه سازمانهای مدیریت حمل و نقل شهرداریهای کشور؛ محمد بابایی زاده مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیارهای کشور در دومین مجمع عمومی عادی اتحادیه سازمانهای مدیریت حمل و نقل شهرداریهای کشور اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائلی که درگیر آن هستیم بحث سوخت ناوگان دیزل است، نزدیک به ۲۰۰ اتوبوس و کمتر از ۷۰۰ مینیبوس در کل شهرها داریم اما عمده حملونقل مسافر از طریق تاکسی اتفاق میافتد.
محمد باباییزاده افزود: برای حملونقل بار کم و بیش با ناوگان دیزلی مواجه هستیم که باید برای حل مشکل و مسائل سوخت خود به شهرداریها مراجعه میکند.
او ادامه داد: بر اساس ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم توسعه، بحث سوختگیری وسایل نقلیه در مسیر مورد توجه قرار گرفته و آییننامه اجرایی آن در کمیسیون زیرمجموعه دولت مطرح و در شرف تصویب نهایی و ابلاغ است.
باباییزاده افزود: سختگیریهایی در بحث مبارزه با قاچاق سوخت وجود دارد که بحث تخصیص سوخت بر اساس پیمایش را مطرح میکند. احتمالاً از اوایل سال آینده سوخت پایهای که به همه ناوگان تعلق میگیرد، حذف خواهد شد و سوختگیری بر مبنای پیمایش در مسیر خواهد بود، یعنی برای ناوگانی که در شهر پیمایش دارند، بلوکبندی استانی اتفاق خواهد افتاد.
مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه امروز در کشور ۳۲۰ هزار ناوگان دیزل وجود دارد و کمتر از ۲۰ هزار ناوگان اتوبوس و حدود ۲۷۰ هزار ناوگان بار داریم، گفت: بر اساس ابلاغیه ستاد قاچاق به ازای هر هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در شهر پروانه فعالیت به یک ناوگان مسافر و به ازای هر ۳۰۰ نفر یک پروانه فعالیت به ناوگان بار داده میشود و البته الزام معاینه فنی در آییننامه آمده است. ناوگان حملونقل بداند که باید معاینه فنی داشته باشد تا پروانه فعالیت بگیرد و بر اساس آن پروانه ارسال سند پیمایش و سند حمل را انجام دهد.
باباییزاده بیان کرد: شهرداری مجاز است به ناوگانی که پلاک آن برای همان شهر باشد پروانه فعالیت صادر کند، در غیر این این صورت برای آن پروانه فعالیت، پیمایش صادر نخواهد شد چون بر اساس پلاکها و پروانه فعالیتهای راننده جایگاههای سوخت هر استان را برای ناوگان تعیین خواهد شد. برای تفهیم موضوع سعی میکنیم با آموزش و مصاحبههای رسانهای مسئله را شفافسازی کنیم.