جلسه شورای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ٢٣ دی ماه با حضور اعضای این شورا و مدعوین به ریاست دکتر نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه سازمانهای مدیریت حمل و نقل شهرداریهای کشور به نقل از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور؛ دکتر نصرتی، پس از خیرمقدم و تبریک میلاد با سعادت مولی الموحدین حضرت علی (علیهالسلام) تقارن جلسه شورای سازمان با این ایام مبارک را به فال نیک گرفت و درخصوص برنامههای آینده این سازمان توضيحاتي بیان کرد.
وی با اشاره به بحث ناترازی انرژی، آن را از موضوعات مهم امروز كشور برشمرد و تاكيد كرد: خانواده بزرگ مديريت شهري كشور و تمامي شهرداريها و سازمانهاي تابعه آنها بايد به ابعاد گوناگون اين موضوع توجه كافي معطوف و پیشنهادها، طرحها و راهکارهای كاربردي خود را در این زمینه ارائه کنند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه با اشاره به اینکه اعضای این جلسه جزو شهرداران کلانشهرها هستند گفت: قطعا پیشنهادها و راهکارهای شهرداران به عنوان متولیان اداره شهرها میتواند بسیار مفید و سازنده باشد.
وي افزود: در صورتی که مجال ارائه طرحهای پیشنهادی و راهکارها در این جلسه نیست، این امکان وجود دارد که موارد مربوط به تولید انرژی و بهینهسازی را جمعبندی و در اولین فرصت ممکن ارائه کنید، قطعاً اگر از موارد مطرح شده چند مصوبه داشته باشیم میتوانیم قدمهای خوبی برای برطرف کردن مشکلات کشور برداریم.
در ادامه علی قاسمزاده شهردار اصفهان و از اعضاي شورای سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور گفت: لازم است برنامههای مدنظر طی بخشنامهای به صنعت ابلاغ شود در غیر این صورت کارخانهها همکاری نخواهند کرد.
يعقوب هوشيار شهردار تبریز و ديگر عضو شوراي سازمان در خصوص مصوبات جلسه و مشکلات مربوط به شهرداریهای کشور و همچنین راهکارهایی برای ناترازی انرژی و بحث مبدلسازی مطالبی بیان کرد.
وي افزود: مدتی است که ما در شهرداری تبریز اقداماتی را در موضوع ناترازي انرژي شروع کردهایم اما برای پیشرفت سریع کار لازم است بین دولت، دستگاههای نظارتی و شهرداریهای کشور هماهنگیهایی باشد و شهرداران به ویژه شهرداران کلانشهرها با اختیار بالاتری نسبت به تصمیمگیریهای لازم اقدام کنند.
ارسطو گويلي شهردار سقز و عضو عليالبدل شورای سازمان نیز با بیان اینکه راههای مربوط به جبران ناترازیهای انرژی و استفاده از انرژیهای جدید، بهینهسازی مصرف و تولید انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی خورشیدي، سالهاست که توسط کشورهای پیشرفته و توسعه یافته با صرف میلیاردها دلار بودجه برای اقدامات تحقیقی و پژوهشی شروع شده است گفت: رمز موفقیت ما این است که از تجربیات موفق انجام شده در سایر کشورها بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه در هر شهرداری و به ویژه کلانشهرها کارخانههایی هست که در صورت هماهنگی و دادن مشوقها از سوی شهرداری برای تولید انرژیهای جدید همراه میشوند، گفت: به این مشوقها میتوان مشوقهای وزارت نیرو را اضافه و جذابيت بيشتري ايجاد كرد.
وی در خصوص اجرايي شدن سريع راهكارها گفت: برای رسیدن به این مهم، ميبايست کارگروهی بین سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور ، وزارت نیرو و شهرداریهایی که توان انجام کار دارند تشکیل دهیم یا از طریق همان کارگروهی که ریاست جمهوری برای این موضوع تشکیل داده در خصوص بهینه سازی مصرف و همچنین استفاده از انرژیهای جدید، تدابیرو راهکارها را پیشنهاد بدهیم تا اقدامات لازم سریعتر انجام شود.
نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز در اين جلسه با اشاره به اقداماتی که از طریق سازمان برنامه و بودجه و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای بهبود این وضعیت میتوان انجام داد گفت: برای انجام خیلی از کارها در حوزه ناترازی انرژی میتوان با استفاده از ظرفیت سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و ایجاد کارگروهی در حوزه پسماند، حمل و نقل و ناترازی انرژی و دعوت از دستگاههای ذیربط اقداماتی انجام داد.
در این جلسه که علاوه بر نماينده سازمان برنامه و بودجه، شهرداران عضو شورای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور شامل شهرداران اصفهان، تبریز و مشهد به همراه شهرداران عضو علی البدل شامل شهرداران ، سقز و لامرد دعوت شده بودند، دکتر نصرتی در خصوص مسائل شهرداریها گفت:900هزار هکتار محدوده شهری در طول 250 سال به وجود آمده است که از این مقدار 123 هزار هکتار بافت فرسوده داریم كه در محدوده شهري، آماده بهره برداري است. اما ٧٥ هزار هکتارطرح الحاق معرفی شده كه خيابانهاي خارج از محدوده شهري و بياباني است و هزينه سنگيني براي آمادهسازي آن لازم است و تنها١٠درصد از اين بودجه صرف بافت فرسوده ميشود و در مقایسه با آنچه می دانیم طرح الحاق ٣٠٠ سال بعدجواب میدهد و اينها مواردي است كه در شهرداريها ميبايست مورد دقت و توجه بيشتر قرارگيرد.
در ادامه دکتر مجابي معاون توسعه مديريت و منابع سازمان گفت: با توجه به پنجره بازشده در مجلس در خصوص مديريت پسماند، ميبايست از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم و پيشنهادهاي مفيد در خصوص مديريت پسماندها را آماده كنيم تا در صحن علني مجلس مطرح شود و از طريق موادي كه مصوب ميشود ميتوانيم به صنايع سبز و قابل توجه كردن اين صنايع بپردازيم به گونه اي كه سرمايهگذاري در اين صنايع جذاب باشد.
وی همچنين به سياستهاي تشويقي و پیشنهاد آوردن بازيافت به بورس نيز اشاره كرد.
سپس شهردار تبریز با اشاره به نگاههای تک بعدی گفت: وضعیت بحرانی امروز کشور حاصل تصمیمگيريهاي جزیرهای است وی افزود: بايد به مسائل واقعبينانه نگاه كرد و از نظر بنده بهترين راهكار براي حل اين مسائل شهرداريها هستندچرا كه شهرداريها هم منابع دارند و هم اينكه ديوانسالاري ندارند. وي افزود: در بحث تولید برق نيز شهرداریها راه گشا هستند به شرط اینکه به آنها اختیار داده شود.
رئيس سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور با اشاره به ظرفیت بالای شورای سازمان با وجود حضور شهرداریها و سازمان برنامه و بودجه گفت: اين شورا تركيب مناسبي دارد و مصوبات اين جلسه بسيار مهم است و پيشنهاد ميشود در مورد اين موضوع با اهميت ملي، چند مصوبه خارج از دستور جلسه شوراي سازمان داشته باشیم و شهرداريهاي كشور در مورد توانمنديهاي مختلفي كه در اين زمينه دارند اعلام نظر كنند.
در اين جلسه سيدسجاد انوشه نيز با اشاره به طرحهای اقتصادي اجرا شده در تبریز گفت: اجرايي شدن بيش از 100پروژه اقتصادي در تبريز نشانه خوبي است و با توجه به فرصتهاي اقتصادي ايجادشده در خصوص طرحهاي سرمايهگذاري، در صورت موافقت پيشنهاد ميشود اصلاح آییننامه سرمایهگذاری و مشاركت با محوریت تبریز انجام شود.